Τα χείλη είναι ένα πολύ εκτεθειμένο στο περιβάλλον  μέρος του προσώπου μας σε κάθε εποχή. Δεν έχουν το δικό τους στρώμα λίπους, οπότε η φροντίδα τους πρέπει να είναι πιο εντατική, ειδικά το χειμώνα. Επιπλέον, τα χείλη είναι πολύ ευαίσθητα και συχνά αντανακλούν κάθε δυσχερή κατάσταση του οργανισμού. Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες πρέπει να Τα ξηρά και σκασμένα χείλη δεν είναι ευχάριστα, είτε είστε γυναίκα είτε άντρας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια από τα συστατικά του Lipsticann:

Το κερί μέλισσας έχει εκπληκτικές ιδιότητες! Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, έχει εξαιρετικές αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αυτό που είναι σημαντικό, θρέφει βαθιά και ενυδατώνει. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, αναγεννά γρηγορότερα τα λεπτότερα χείλη, επουλώνει μικρούς τραυματισμούς και απολυμαίνει. Είναι ένας εξαιρετικός βοηθός το χειμώνα, όταν δημιουργεί μια αδιάβροχη μεμβράνη πάνω στο δέρμα και προστατεύει έτσι τον χρήστη από τον παγετό και τον άνεμο.

Το βούτυρο καριτέ είναι ένα φυσικό θαύμα, περιέχει βιταμίνες A, E, F  και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Χάρη σε αυτή τη θρεπτική σύνθεση, η φροντίζει ενεργά την επιδερμίδα, αναζωογονεί και θρέφει εντατικά. Το βούτυρο καριτέ υποστηρίζει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι αυξάνει την ελαστικότητα των χειλιών. Βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, “κλειδώνει” την υγρασία του δέρματος και έτσι υποστηρίζει την επούλωση του σκασμένου δέρματος των χειλιών.

Έλαιο του σπόρου και εκχύλισμα σπόρου κάνναβης,  ο “Πράσινος χρυσός” με πολλές εκπληκτικές ιδιότητες. Εναρμονίζει την κατάσταση των κυττάρων του δέρματος, εξισορροπεί την ενυδάτωση, την ισορροπία λιπιδίων και pH και αποκαθιστά το φυσικό προστατευτικό μικροφίλμ. Χάρη στην περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, προστατεύει το δέρμα από εξωτερικές επιδράσεις και σημάδια γήρανσης. Ως εκ τούτου, αναζωογονεί, λιπαίνει, καταπραΰνει, μαλακώνει το δέρμα και αυξάνει την αντοχή του.

Δώστε στα χείλη σας μια ήπια απολέπιση

Όταν επιλέγετε ένα βάλσαμο, επικεντρωθείτε κυρίως στη σύνθεση και στη χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Γλυκιά απολέπιση: Ανακατέψτε ζάχαρη και μέλι σε ένα μικρό μπολ, στη συνέχεια ζεστάνετε το ελαφρώς με ατμό ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Εφαρμόστε με μαλακό μασάζ στα χείλη.

Αλμυρή απολέπιση: Αναμείξτε λίγο ελαιόλαδο με θαλασσινό αλάτι. Η ανάμειξή τους δημιουργεί ένα χυλό που αφαιρεί εύκολα το τραχύ δέρμα των χειλιών. Οποιαδήποτε μέθοδο απολέπισης και αν επιλέξετε, θυμηθείτε – αφού τελειώσετε, είναι πάντα σημαντικό να ενυδατώνετε τα χείλη σας. Μην το παρακάνετε, περιποιηθείτε μία, δύο φορές την εβδομάδα το πολύ.