Η ψωρίαση ανήκει στις κληρονομικές ασθένειες. Ο κίνδυνος να αναπτυχθεί σε παιδική ηλικία είναι περίπου 8-30% για παιδία με έναν γονέα με ψωρίαση. Αν και οι δύο γονείς έχουν ψωρίαση, η πιθανότητα για το παιδί είναι έως και 75%. Οι πρώτες εκδηλώσεις είναι πιο συχνές μετά την εφηβεία. Πριν από τα 16 χρόνια ξεκινά το 25-45%των περιπτώσεων, το 10% αρχίζει πριν από 10 χρόνια και το 2% πριν από 2 χρόνια. Η συγγενής ψωρίαση είναι πολύ σπάνια.

Στα μικρά παιδιά, η ψωρίαση εμφανίζεται συνήθως μετά από μια μολυσματική ασθένεια που προκαλείται συχνότερα από στρεπτόκοκκο (κυνάγχη). Ως εκ τούτου, μερικές φορές συγχέεται με την αντίδραση στα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της λοίμωξης. Η ψωρίαση είναι ένα εξάνθημα με τη μορφή δεκάδων έως εκατοντάδων κόκκινων μικροσκοπικών κηλίδων ή σπυριών στην επιφάνεια του δέρματος.

Ορισμένες συμβουλές για τους γονείς των ασθενών με ψωρίαση

Μπάνιο: Ξεχάστε το κλασικό σαπούνι, χρησιμοποιήστε καθαρό νερό ή ήπια τζελ πλυσίματος, κατά προτίμηση σε φυσική βάση. Πλένετε απαλά το δέρμα, μην τρίβετε ποτέ.

Ενυδάτωση: Το δέρμα επιπλέον χρειάζεται ενυδάτωση με τη μορφή κρέμας ή βάλσαμου. Συμβουλευτείτε έναν ιατρό για ένα κατάλληλο προϊόν φροντίδας του δέρματος.

Ηρεμία: Η κατάσταση του ψωριασικού δέρματος αλλάζει ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση. Ειδικά το χειμώνα, όταν τα προβλήματα επιδεινώνονται, αναζητήστε πιο ήρεμες δραστηριότητες.

Ένδυση: Τα συνθετικά υφάσματα δεν έχουν θέση στην ψωριαστική ντουλάπα. Αντικαταστήστε τα με υφάσματα από βαμβάκι, μπαμπού ή κάνναβη.

Φυσικά προϊόντα για τη μείωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης στα παιδιά:

Το δέρμα που προσβάλλεται από ψωρίαση χρειάζεται καθημερινή φροντίδα. Ορισμένες κρέμες και γαλακτώματα που έχουν σχεδιαστεί για μικρά παιδιά μπορεί να προτιμούνται, λόγω των φυσικών συστατικών τους, τα οποία, σε αντίθεση με προϊόντα που περιέχουν κορτικοειδή, είναι ασφαλή ακόμη και για μακροχρόνια χρήση.

Η φροντίδα του δέρματος με συμβατικά καλλυντικά μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, ειδικά στο ευαίσθητο παιδικό δέρμα. Οι φυσικές κρέμες θρέφουν το απαλό δέρμα των παιδιών και βοηθούν στην ελαχιστοποίηση του κνησμού και του ερεθισμού. Επομένως, η αναζήτηση κατάλληλης κρέμας ή βάλσαμου είναι ένα διαρκές πρόβλημα στις ζωές ανθρώπων που πάσχουν από ψωρίαση.

Αν ψάχνετε για φυσικά καλλυντικά για τη φροντίδα του ψωριασικού δέρματος, μπορείτε να αναζητήσετε τα φυσικά μας προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλύτερη φροντίδα και ανακούφιση από ερεθισμούς.

Η κρέμα κάνναβης Atopicann έχει σχεδιαστεί ειδικά για την καθημερινή ανακούφιση των συμπτωμάτων εξαιρετικά ξηρού δέρματος, το οποίο είναι επίσης σύμπτωμα στο ατοπικό ή το ψωριασικό δέρμα. Η φυσική του σύνθεση συνδυάζει συστατικά όπως ψευδάργυρος, κολλοειδής άργυρος, θαλάσσιο αλάτι και τύρφη, τα οποία μαζί με το έλαιο κάνναβης προσφέρουν στο δέρμα μια πολύ ενυδατική και καταπραϋντική φροντίδα.

 Το βάλσαμο κάνναβης Balcann είναι ιδανικό για καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος. Αυτή η 100% φυσική αλοιφή είναι κατάλληλη για τοπική χρήση, θρέφει εντατικά αυτές τις περιοχές και ανακουφίζει από τα δυσάρεστα συναισθήματα έντασης και κνησμού. Αφήνει το δέρμα ήρεμο, απαλό και βαθιά ενυδατωμένο. Διεισδύει καλά και μπορεί να βοηθήσει στην ταχεία ανανέωση του δέρματος, και προστατεύει ενάντια στην ανεπιθύμητη ξηρότητα του δέρματος.

Το βρώσιμο έλαιο κάνναβης, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, αναγεννάει αποτελεσματικά το δέρμα.