ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΝΑΒΗ

what-is-hemp

Το Hemp είναι μια ποικιλία κάνναβης που καλλιεργείται για τις ίνες και τους σπόρους. Οι ίνες και οι σπόροι είναι απίστευτα πολύτιμοι και γι ‘αυτό η κάνναβη συχνά αποκαλείται «σοδειά μετρητών». Η κάνναβη είναι ένα πολύ πλούσιο φυτό και αναπτύσσεται πολύ γρήγορα σε πολύ διαφορετικές εδαφολογικές συνθήκες. Η καλλιέργεια κάνναβης για βιομηχανικούς σκοπούς έχει γίνει από πολλούς πολιτισμούς για πάνω από 12.000 χρόνια. Η βιομηχανική κάνναβη ήταν η επιθυμητή ίνα για την κατασκευή σχοινιών, καμβά, χαρτιού και ρουχισμού μέχρι να ανακαλυφθούν εναλλακτικά υφάσματα και συνθετικά υλικά για αυτούς τους σκοπούς. Αν και η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κάνναβης με την πάροδο των ετών, άλλες χώρες όπως η Αυστραλία και ο Καναδάς πλησιάζουν. Είναι παράνομο για οποιονδήποτε να καλλιεργήσει κάνναβη στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η κάνναβη είναι παράνομη βάσει της απαγόρευσης της μαριχουάνας. Τώρα τα έλαια κάνναβης, τα πλαστικά της κάνναβης, τα δομικά υλικά από κάνναβη και πολλά προϊόντα ινών κάνναβης είναι διαθέσιμα στην αγορά. Η κάνναβη είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό φυτό με τη δυνατότητα να βοηθήσει πολλές βιομηχανίες να μειώσουν τους ρύπους τους. Γενικά, η ίνα της κάνναβης είναι μια πολύ τραχιά ίνα όταν δεν είναι επεξεργασμένη, γι’ αυτό είναι κατάλληλη για κατασκευή σχοινιών, αλλά σχετικά ακατάλληλη για ρούχα σχεδιασμένα να έρχονται σε επαφή με το λεπτό ανθρώπινο δέρμα. Η πρόοδος στην καλλιέργεια των φυτών και η επεξεργασία των ινών έχουν οδηγήσει σε μια πολύ λεπτότερη, μαλακότερη ίνα κάνναβης, η οποία είναι ιδανική για την ύφανση ρούχων, υφασμάτων και σχοινιών κάνναβης. Η “εκ νέου” ανάπτυξη της βιομηχανικής κάνναβης στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυστηρά ρυθμιζόμενη, αν και στο γειτονικό Καναδά αναπτύσσεται επιτυχώς εμπορικά. Από τότε που έγινε νόμιμη η παραγωγή και πάλι στον Καναδά, η καλλιέργεια κάνναβης έχει εκτοξευθεί και έχει προκαλέσει μια ακμάζουσα εξαγωγή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Τα υλικά κατασκευής από κάνναβη είναι ένα άλλο αναπτυσσόμενο τμήμα της βιομηχανίας κάνναβης. Ο Καναδάς είναι πλέον ηγείται στην παγκόσμια αγορά τροφίμων/υγείας από παράγωγα κάνναβης. Καναδικά προϊόντα κάνναβης μπορούν να βρεθούν σε πολλές αγορές κάνναβης τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την παροχή χρήσιμων ινών, οι σπόροι κάνναβης έχουν επίσης υψηλή θρεπτική αξία και το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή βιοδιασπώμενων πλαστικών, ορισμένων καυσίμων και μιας ποικιλίας άλλων πραγμάτων. Τα τρόφιμα κάνναβης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ράβδους ενεργείας κάνναβης, επικάλυψη σαλάτας κάνναβης, γάλα κάνναβης, ροφήματα πρωτεΐνης κάνναβης, κάψουλες κάνναβης και σκόνη πρωτεΐνης κάνναβης, και αυτά είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα υγείας που παράγονται σήμερα.

Η ιστορία κάνναβης. Η χρήση της κάνναβης χρονολογείται από τη Νεολιθική εποχή στην Κίνα. Αποτυπώματα ινών κάνναβης έχουν βρεθεί στην αγγειοπλαστική του Yangshao που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. Οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν αργότερα κάνναβη για να κάνουν ρούχα, παπούτσια, σχοινιά και μια πρόωρη μορφή χαρτιού. Ο κλασικός Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος (περίπου 480 π.Χ.) ανέφερε ότι οι κάτοικοι της Σκυθίας συχνά εισέπνεαν τους ατμούς του καπνού κάνναβης, τόσο για τελετουργικούς σκοπούς όσο και για σκοπούς αναψυχής. Η ειδικός υφασματολόγος Elizabeth Wayland Barber συνοψίζει τα ιστορικά στοιχεία ότι η Cannabis sativa «παράγονταν και ήταν διαδεδομένη στην νεολιθική εποχή σε όλα τα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, από την Ευρώπη (Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Ρουμανία, Ουκρανία) μέχρι την Ανατολική Ασία (Θιβέτ και Κίνα), αλλά η κλωστοϋφαντουργική χρήση της, τουλάχιστον στη Δύση, εμφανίζεται πολύ αργότερα, την Εποχή του Σιδήρου. Εν τούτοις, υποψιάζομαι ότι αυτό που προκάλεσε την εκτόξευση της φήμης της κάνναβης ως καλλιέργειας και την ώθησε να εξαπλωθεί γρήγορα δυτικά κατά την πρώτη χιλιετία π.Χ. ήταν η εξάπλωση της συνήθειας του καπνίσματος από κάπου στη νότιο-κεντρική Ασία, όπου αρχικά προέκυψε αυτή, η φαρμακευτική, ποικιλία του φυτού. Τα γλωσσικά αποδεικτικά στοιχεία υποστηρίζουν σθεναρά αυτή τη θεωρία, τόσο ως προς το χρόνο όσο και ως προς την κατεύθυνση της εξάπλωσης και ως προς την αιτία. “Οι Εβραίοι που ζούσαν στην Παλαιστίνη τον 2ο αιώνα εξοικειώθηκαν με την καλλιέργεια κάνναβης, όπως μαρτυρείται από αναφορά στο Mishnah (kil’ayim 2: 5) ως μια ποικιλία φυτών, μαζί με το Arum, που μερικές φορές διαρκεί μέχρι τρία χρόνια για να αναπτυχθεί από ένα δενδρύλλιο. Στα τέλη της μεσαιωνικής Γερμανίας και της Ιταλίας, η κάνναβη χρησιμοποιήθηκε σε μαγειρεμένα πιάτα, όπως γέμιση σε πίτες και τάρτες ή βρασμένη σε σούπα. Η κάνναβη μεταγενέστερα στην Ευρώπη καλλιεργήθηκε κυρίως για τις ίνες της και χρησιμοποιήθηκε για σχοινιά σε πλοία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Χριστόφορου Κολόμβου. Η χρήση κάνναβης ως υφάσματος επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην ύπαιθρο, με την ύπαρξη κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων υψηλότερης ποιότητας στις πόλεις.

Οι Ισπανοί έφεραν την κάνναβη στο δυτικό ημισφαίριο και το καλλιέργησαν στη Χιλή ξεκινώντας γύρω στο 1545. Ωστόσο, τον Μάιο του 1607, η κάνναβη ήταν μεταξύ των καλλιεργειών που ο Γκάμπριελ Archer παρατηρούσε ότι καλλιεργούνταν από τους ντόπιους στο κύριο χωριό Powhatan, όπου τώρα βρίσκεται το Richmond της Βιρτζίνια. Και το 1613, ο Samuell Argall αναφέρει άγρια κάνναβη “καλύτερη από αυτή της Αγγλίας” να μεγαλώνει κατά μήκος των ακτών του ποταμού Potomac. Ήδη από το 1619, το πρώτο δημοκρατικά εκλελεγμένο νομοθετικό σώμα στην Βιρτζίνια (House of Burgesses) πέρασε ένα Νόμο που απαιτούσε από όλους τους καλλιεργητές στη Βιρτζίνια να σπείρουν “αγγλική και ινδική” κάνναβη στις φυτείες τους. Οι Πουριτανοί είναι αυτοί που για πρώτη φορά καλλιέργησαν κάνναβη στη Νέα Αγγλία το 1645. Η άδεια παραγωγής “Marihuana” των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η καλλιέργεια κάνναβης απαγορεύεται δια νόμου, αλλά κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου οι αγρότες ενθαρρύνθηκαν να καλλιεργήσουν κάνναβη για να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή σχοινιών, για να αντικαταστήσουν την κάνναβη που προμηθεύονταν από την ελεγχόμενη από τους Ιάπωνες Μανίλα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρήγαγε μια ταινία που εξηγεί τις χρήσεις κάνναβης, που ονομάζεται Hemp for Victory. Το 1937, ο φορολογικός νόμος της Marihuana ψηφίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιβάλλει φόρο σε όσους ασχολήθηκαν εμπορικά με κάνναβη, hemp ή μαριχουάνα. Αυτός ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Ανώτατο Δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση (Leary v. United States) και τελικά αντικαταστάθηκε από τον νόμο περί ελεγχόμενων ουσιών του 1970. Η κάνναβη χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Οι στολές, ο καμβάς και το σχοινί ήταν από τα κύρια κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που δημιουργήθηκαν από το εργοστάσιο κάνναβης εκείνη την περίοδο. Πολλή από την κάνναβη που χρησιμοποιήθηκε καλλιεργήθηκε στο Κεντάκι και στη Μεσόγειο. Ιστορικά, η παραγωγή κάνναβης είχε αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας του Kentucky. Πριν από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, πολλοί δούλοι εργάστηκαν σε φυτείες που παρήγαγαν κάνναβη. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, οι Η.Π.Α. παρήγαγαν μια μικρή ταινία του 1942, «Κάνναβη για τη νίκη», Από τις αρχές του εικοστού αιώνα, η εμφάνιση του ατμομηχανή και του κινητήρα Diesel έληξε τη βασιλεία του ιστιοφόρου. Η παραγωγή σιδήρου και χάλυβα για τα καλώδια και τα κύτη των πλοίων εξάλειψε περαιτέρω τις φυσικές ίνες στη ναυτική χρήση. Προσαρμογή από: www.en.wikipedia.org